Sebapoňatie vo vzťahu k školskej začlenenosti u žiakov základnej školy - Dvorská, Beáta
Cieľom nasledujúceho príspevku je predstaviť výskum, kde sme zisťovali, či existuje vzťah medzi sebapoňatím a školskou začlenenosťou a či existuje rozdiel v miere premenných z hľadiska pohlavia. Predkladaného výskumu sa zúčastnilo 145 participantov od 10 do 15 rokov. Ako meracie nástroje boli použité dotazníkové metódy, Dotazník sebapoňatia (DOS-18) pre sebapoňatie a Škála školskej začlenenosti pre školskú začlenenosť.