Towards the Study of Professional Corporate Education in Terms of Its Thematic Focus and Outcomes - Matulčíková, Marta, 1964-
Cieľom príspevku je charakterizovať, ako súvisí čas na vzdelávanie zamestnancov v jednotlivých tematických okruhoch s výsledkami a zmenami, ktoré uľahčujú jednotlivé vzdelávacie aktivity. Metódy: Na získanie údajov od respondentov bola použitá dotazníková metóda a metódy rozhovorov. Východiskom empirického výskumu boli znalosti a potreby spoločnosti, ktorá vníma vzdelávanie ako investíciu. Vzorku respondentov tvorilo 370 lektorov/inštruktorov a manažérov z troch krajín. Výskum bol realizovaný vo vybraných podnikoch sekcie C − Výroba, Štatistická klasifikácia ekonomických činností. Medzi základné premenné patrí počet tréningových hodín a výsledky zmien po tréningových aktivitách. Analyzujú sa tri skupiny vzdelávania zamestnancov: všeobecné školenia, školenia zamerané na výkon a digitálne školenia.