Dedenie peňažných práv zamestnanca - Mrukviová Tomiová, Sandra
Právny poriadok spája následky s občianskoprávnymi skutočnosťami, ktoré možno charakterizovať ako objektívne skutočnosti iné než zákon, prípadne iné právne predpisy, ktoré na základe zákona spôsobujú právne následky. Podľa základného kritéria môžeme deliť právne skutočnosti na subjektívne právne skutočnosti a objektívne právne skutočnosti. Objektívne právne skutočnosti označujeme ako právne relevantné udalosti, ako napríklad narodenie, uplynutie lehoty alebo smrť. So smrťou zamestnanca spája Zákonník práce v z. n. p. viacero právnych následkov.