COVID-19 and Automation: Evidence from European Countries - Lábaj, Martin, 1982-
Pridávame nové empirické dôkazy o prepojení medzi COVID-19, stratou zamestnania a automatizáciou. Toto je prvá analýza využívajúca európske údaje pokrývajúce obdobie do augusta 2022. Najprv ukazujeme, že počas druhého a tretieho roka pandémie pracovníci v automatizovaných povolaniach s väčšou pravdepodobnosťou stratia prácu. Tento efekt však zmizne po zohľadnení skutočnosti, že pracovníci s vysokým rizikom automatizácie mali väčšiu pravdepodobnosť, že prídu o prácu už pred COVID-19.