Comparison of Selected Aspects of Regional Self-Government in the V4 Countries - Janas, Karol
Cieľom článku je porovnať vybrané aspekty regionálnej samosprávy v krajinách Vyšehradskej štvorky z hľadiska ich definovaných kompetenčných rámcov a aktuálnej situácie. Článok je popisný, vychádza z odpovedí na dotazník adresovaný predstaviteľom regionálnych vlád v krajinách V4. Jeho pridanou hodnotou je priniesť povedomie o odlišnostiach systémov verejnej správy v uvedených krajinách a poskytnúť inšpirácie a príklady dobrej praxe na základe porovnania vybraných aspektov.