Mikrodaňovník - právnická osoba v roku 2024 - Vanková, Lucia
Inštitút mikrodaňovníka bol zavedený do zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. (ZDP) s účinnosťou od 1. 1. 2021 a platí pre fyzické aj právnické osoby. Zámerom tejto špecifickej legislatívnej úpravy v ZDP je podporiť rozvoj malých a stredných podnikov. Ide o opatrenia, ktoré sú štátnou pomocou. Ktoré právnické osoby sa môžu v roku 2024 považovať za mikrodaňovníka a aké daňové výhody im z tohto postavenia vyplývajú?