“We Ask what Clients Think”. Involving User Representatives in Quality Evaluation – a Pilot Project from Slovakia - Repková, Kvetoslava
Štúdia vychádza z konceptu pilotných skúsenosti so zapájaním sociálnych rolí zástupcov užívateľov prostredníctvom ich účasti v tímoch hodnotenia kvality a valorizácie sociálnych služieb podľa zákona o sociálnych službách. Poznatky a dôsledky pre sociálnu prácu: Prispieť k zvyšovaniu povedomia a vzdelávaniu všetkých segmentov spoločnosti, vrátane zástupcov užívateľov, o tom, čo by malo znamenať ich aktívne zapojenie do sociálnych služieb, ako by malo prispieť k zvyšovaniu kvality sociálnych služieb a aké podmienky by sa preň mali vytvoriť.