A Scoping Review on the Factors Affecting the Adoption of Robo-advisors for Financial Decision-Making - Nain, Indu
Robo-poradcovia si nedávno získali popularitu ako metóda založená na algoritmoch na zjednodušenie finančného riadenia. Táto štúdia skúma faktory, ktoré vedú mnohých potenciálnych spotrebiteľov k využívaniu Robo-poradcov pri finančných rozhodnutiach. Štúdia, ktorá prijala prístup hodnotenia rozsahu, ktorý sformulovali Arksey a O'Malley, skúma faktory ovplyvňujúce akceptovanie a využívanie finančných Robo-poradcov v rôznych častiach sveta. Výsledky naznačujú, že očakávaný výkon, očakávané úsilie, dôvera v technológiu, finančné znalosti, investičné skúsenosti, efektívnosť nákladov, uľahčujúce podmienky a vnútorná motivácia pozitívne súvisia s prijímaním Robo-poradcov. Naopak, úzkosť, vnímanie rizika, vek investora, bezpečnosť údajov a behaviorálne zaujatosti negatívne ovplyvňujú postoj investorov k Robo-poradcom.