The Role of Intelligent Technologies in Construction Companies in Slovakia - Richnák, Patrik, 1988-
V stavebníctve aplikácia inteligentných technológií podporuje riadenie procesov a urýchľuje rozhodovanie. Základom digitalizácie stavebného procesu je integrácia technológií ako blockchain, robustné IT systémy, cloudové platformy, riešenia internetu vecí, robotické zariadenia, aditívne technológie a roboty. Inteligentné technológie predstavujú šancu na vytvorenie digitálneho ekosystému v stavebnom sektore, ktorý podporuje kooperatívne inovácie medzi obchodnými alianciami. Hlavným cieľom predkladaného príspevku bolo na základe prehľadu literatúry určiť a vysvetliť pojmy, ktoré identifikujú inteligentné technológie v stavebníctve a zároveň interpretovať výsledky výskumu, ktorý analyzuje súčasný stav prebiehajúcej digitálnej transformácie v stavebníctve. stavebníctvo na Slovensku.