Výběr regulatorních novinek za první čtvrtletí roku 2024 - Rýdl, Tomáš
Úvod roka sa v európskom regulatórnom prostredí dosť nesie v znamení finalizácie detailných vykonávacích predpisov k nariadeniam DORA (digitálna odolnosť vo finančnom sektore) a MiCA (trh s kryptoaktívami). Taktiež vyšla nová celoúniová úprava okamžitých platieb v eurách, ktorá sa od roku 2027 bude vzťahovať aj na české banky. Kybernetická bezpečnosť a digitalizácia. AML a medzinárodné sankcie. Obozretnostná regulácia, ochrana spotrebiteľa, platobný styk, kapitálové trhy a ESG.