Competitiveness and Convergence in CEE: What Can We Learn From 20 Years of EU Membership? - Ganev, Petar
20. výročie vstupu do Európskej únie (EÚ) v mnohých krajinách strednej a východnej Európy (CEE) je ideálnou príležitosťou na hĺbkový pohľad na hospodársky rozvoj všetkých nových členských štátov a konvergenciu k najväčším hospodárstva EÚ. Nové členské štáty zo strednej a východnej Európy prešli za posledné dve desaťročia dlhú cestu, pričom stavali na svojich konkurenčných výhodách, rozširovali ekonomickú slobodu a využívali príležitosti jednotného európskeho trhu.