The Green Roof at the Nivy Shopping Centre in Bratislava - Jarossová, Malgorzata Agnieszka, 1978-
Obchodné centrum NIVY v Bratislave na Slovensku je príkladom zelenej strechy, ktorá je architektonicky aj funkčne integrovaná do prevádzky budovy. Na streche boli vysadené slovenské stromy a modelovaním terénu sa ukázal rozmanitý reliéf Slovenska. Autorka predstavuje koncept zelenej strechy a vysvetľuje jej intenzívnu a extenzívnu kategóriu.