Oprava nesprávne uplatnenej a odpočítanej DPH - Betáková, Jaroslava
Dôvody opravy základu dane u dodávateľa podľa § 25 zákona o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. Zdaňovacie obdobie, v ktorom dodávateľ opravu základu dane uvedie. Opravy nesprávne uplatnenej DPH podaním dodatočného daňového priznania. Oprava odpočítanej dane u odberateľa podľa § 53 zákona o DPH. Právny základ pre opravu nesprávne fakturovanej DPH. Vrátenie zaplatenej dane dodávateľovi v prípade zamietnutia práva na odpočet príjemcovi plnenia. Oprava DPH pri režime prenosu daňovej povinnosti. Neexistencia rizika straty daňových príjmov.