The Effect of Financial Innovation on Economic Growth in Transition Countries - Luong, Thi Thuy Huong
Cieľom tohto dokumentu je preskúmať vplyv finančných inovácií na hospodársky rast v 28 krajinách s prechodným obdobím od roku 2004 do roku 2021. Finančné inovácie sú kategorizované na základe štruktúry finančného systému vrátane komerčných bánk, nekomerčných bánk a finančných trhov. Aplikovaním rozdielového odhadu GMM výskum preukázal významný pozitívny vplyv finančných inovácií v komerčných bankách a nekomerčných bankách na ekonomický rast.