Dodržiavanie optimálneho postupu hygieny rúk sestrami na jednotke intenzívnej starostlivosti - Moraučíková, Eva
V boji proti nozokomiálnym nákazám je hygiena rúk najjednoduchšie, najefektívnejšie a ekonomicky najvýhodnejšie opatrenie. Cieľom prieskumu bolo zistiť ako sestry v klinickej praxi dodržiavajú hygienu rúk. Bola využitá metóda - pozorovanie podľa INICC. Jedná sa o procesný dohľad nad hygienou rúk, pričom monitorovanie je realizované na jednotkách intenzívnej starostlivosti.