Jurisprudential Analysis of the Right to Life and Dignity: A South African Perspective - Nodangala, Zibele Norless
Cieľom štúdie je analyzovať judikatúru práva na život a dôstojnosť ako zásadne chráneného práva v juhoafrickej perspektíve od vzniku demokracie a Ústavy v roku 1996. Ústava Južnej Afriky mohla zasahovať do zákonov alebo uplatňovať zákony, ktoré ohrozovali spravodlivosť na základe dopadov súdneho rozhodnutia. Táto práca sa preto bude zaoberať tým, ako súdy interpretovali zákon a ochranu neodňateľných práv na život a dôstojnosť po ústavnej demokracii.