Tvorba sociálneho fondu a základná finančná kontrola - Konečná Veverková, Ingrid
Významným nástrojom sociálnej politiky v obci, rozpočtovej a príspevkovej organizácii (ROPO) a jedným zo zdrojov jej financovania je sociálny fond. Ide o povinne vytváraný fond obce a ROPO na realizáciu ich sociálnej politiky v oblasti starostlivosti o zamestnancov.