The Experience Economy in the Systems of Urban and Regional Transport - from a Change of Location to Positive Emotional Impressions During Movements - Gnap, Jozef
Výsledky skúsenostnej ekonomiky ukazujú, že pri využívaní služieb je dôležitá nielen ich úžitková hodnota, ale aj s tým súvisiace pozitívne skúsenosti a dojmy. Preto bolo cieľom výskumu posúdiť a uviesť smery aplikačných možností skúsenostnej ekonomiky v mestskej a regionálnej doprave. Boli použité metódy a analýzy súčasných teoretických výdobytkov zážitkovej ekonomiky, sociálne štúdie o používaní áut, ako aj analógie, brainstorming, syntéza a modelovanie. Perzonalizácia služieb by mala pokračovať v oblasti informovania cestujúcich, plánovania ciest a tarifných riešení, ako aj pre riešenia zvyšujúce možnosti využitia času počas cesty za pracovnými záležitosťami, vzdelávaním a zábavou.