Jazyková expertíza internetovej komunikácie - Krajníková, Magdaléna
V príspevku sa autorky zaoberajú možnosťou jazykovej expertízy v internetovej komunikácii. Pomerne naliehavá potreba jazykovej expertízy textov v kyberpriestore súvisí so stále významnejšou hrozbou šírenia nebezpečných dezinformácií. Autorky urobili základnú sondáž významnosti znakov pre kriminalistickú jazykovú expertízu textov tohto druhu. Výsledkom je porovnanie výberu jednotlivých znakov v základných formách internetovej komunikácie mužov a žien. Výsledky naznačujú, že okrem obsahu textu je možné špecifikovať text muža a text ženy aj používaním grafiky v písomnom prejave. Práve tieto prvky môžu byť pri zjednodušenej komunikácii náhradou za chýbajúce slová v texte.