An Opportunity for Coal Thermal Power Plants Facing Phase-Out: Case of the Power Plant Vojany (Slovakia) - Stričík, Michal, 1969-
Štúdia sa zaoberá možnosťami využitia alternatívnych druhov palív na výrobu elektriny. Cieľom je preskúmať možnosti súvisiace s výrobou energie čo najčistejším spôsobom a s čo najmenším poškodením životného prostredia v uhoľných tepelných elektrárňach na príklade prevádzky elektrárne Vojany situovanej vo východnej časti Slovenska a vzájomne sa inšpirovať k modernej transformácii.