Rozšírená zodpovednosť výrobcov na textil v Holamdsku a Maďarsku - Vargová, Ľubica
Členské štáty EÚ majú za úlohu najneskôr do 1. 1. 2025 rozšíriť triedený zber odpadov aj o zložku textil. Prevedenie tejto požiadavky do praxe majú vo vlastných rukách jednotlivé štáty. Zber textilu je špecifický z toho dôvodu, že vlastne ide o zber dvoch zložiek, a to textilu vhodného na opätovné použitie a odpadového textilu. Zároveň je tu aj skutočnosť, že textil na opätovné použitie často opúšťa EÚ. Jeho zmysluplné využitie, opätovné použitie, resp. využitie výrobkov z textilného odpadu v rámci Európy je otázne.