Nanomateriály a ich využitie vo forenzných vedách - Masnicová, Soňa
Článok poskytuje prehľad o pokrokoch v inovatívnych technológiách a materiáloch, akými sú nanotechnológie a nanomateriály, ako aj o ich využívaní vo forenznnej oblasti. Tento prehľad je zameraný na rôzne typy nanomateriálov, ktoré poskytuje súčasná materiálová veda, ich charakteristiku, vývoj a klasifikáciu. Predstavuje rôzne forenzné oblasti, v rámci ktorých bola aplikácia nanomateriálov a nanopolymérov vysoko prínosná. Okrem toho sa zameriava aj na aktuálne výzvy a perspektívy rozvoja nanotechnológií.