Právo na zapomnění - Hlavinová, Markéta
Problematika práva na zabudnutie je v európskom priestore diskutovaná už niekoľko rokov. Jeho základom je snaha o zabezpečenie spravodlivého prístupu k osobám, ktoré prekonali onkologické ochorenie. Konkrétne je požadované, aby prístup k týmto osobám bol po uplynutí určitého jasne stanoveného časového obdobia, totožný ako k osobám, ktoré takú diagnózu nemali. Preto "právo na zabudnutie".