Občiansky zákonník - Zachar, Juraj
Do Občianskeho zákonníka sa zavádzajú nové definície pojmov, a to digitálny obsah, digitálna služba, veci s digitálnymi prvkami. Zmeny sú dôsledkom novelizácie spotrebiteľského práva. Najväčšia zmena sa týka úpravy zodpovednosti za vady, tzv. reklamácie. Aktuálne je táto problematika obsiahnutá v Občianskom zákonníku a úprava reklamačného konania v zákone o ochrane spotrebiteľa. Za účelom zjednodušenia a zosúladenia tejto problematiky s európskym právom dôjde od 1. 7. 2024 k vypusteniu paralelnej úpravy reklamačného konania v zákone o ochrane spotrebiteľa a ponechala sa len úprava v Občianskom zákonníku.