Vplyv Industry 4.0 na zníženie nákladov - Kudlová, Zuzana, 1986-
V rôznych odvetviach priemyslu po celom svete viedlo prijatie technológií Industry 4.0 k podstatnému zníženiu nákladov a zlepšeniu produktivity. Špecifický vplyv sa však môže líšiť v závislosti od faktorov, ako je rozsah implementácie, priemyselný sektor, počiatočný stav technológie a celkový obchodný kontext každej spoločnosti. Finančné výhody plynúce z prijatia Industry 4.0 môžu byť pre spoločnosti na Slovensku významné, prispievajú k zlepšeniu konkurencieschopnosti, ziskovosti a udržateľnému rastu v rýchlo sa rozvíjajúcom globálnom výrobnom prostredí. V tomto príspevku sa zameriame na problematiku vplyvu Industry 4.0 na znižovanie nákladov.