Zvládne tahoun českého průmyslu přechod na elektromobilitu? - Galuščák, Kamil
Odvetvie výroby motorových vozidiel je ťahúňom rastu českej ekonomiky a priamo alebo nepriamo zamestnáva takmer desatinu zamestnaných v ČR. Významný vplyv naň bude mať plánovaný prechod na elektromobilitu. Dopady možno očakávať najmä na pododvetví výroby súčiastok a príslušenstva pre motorové vozidlá, ktoré je v rámci odvetvia väčšinovým zamestnávateľom, vykazuje nízku rentabilitu aktív a vyšší pomer záväzkov voči úverovým inštitúciám k aktívam. Ako to automobilový sektor zvládne?