Meniace sa podmienky v oblasti jadrovej energie (osobitne RAO), nové výzvy pre politiky a strategické dokumenty - Filip, Stanislav
Súčasná situácia v oblasti energetickej bezpečnosti v Európskej únii. Definovanie základov energetickej bezpečnosti Slovenskej republiky, ktorá dlhodobo využíva jadrovú energiu ako ústredný zdroj. Poukázanie na potrebu zabezpečiť bezpečné nakladanie s jadrovým odpadom, jeho zneškodnenie a ďalšie súvisiace opatrenia. Strategické dokumenty Slovenskej republiky v oblasti bezpečnosti štátu vrátane energetickej bezpečnosti vo svetle aktuálne sa meniacich bezpečnostných podmienok v Európe.