Roboty posúvajú ľudskú prácu na vyššiu úroveň - Maťo, Vladimír
Máloktorý trend so sebou prináša toľko mýtov ako nástup robotizácie. V spoločnosti rezonujú nepodložené obavy, že automat človeku zoberie prácu. Prax pri tom potrdzuje, že robotizácia sa spája predovšetkým s odľahčením od činností, ktoré sú pre ľudských zamestnancov únavné, ubíjajú monotónnosťou a ničia im zdravie - sú doslova neľudské. Posun priemyslu na vyšší stupeň však nie je celkom bezbolestný. Zabolí však najmä tých, ktorí sa odmietajú rozvíjať a učiť nové zručnosti.