Spatial Competition: A Scenario of Lanzarote Island with or without Regulatory Intervention - Sequeira Lopez, Allan Jose, 1986-
Predstavenie aplikovaného priestorového matematického modelu duopolistického typu regiónu ostrova Lanzarote, ktorý je súčasťou súostrovia Kanárske ostrovy. V rámci tohto modelu zasahuje regulačný subjekt, ktorého cieľom je podpora konkrétnych regiónov prostredníctvom implementácie cielených politík regionálneho rozvoja. Štúdia sa ponára do rôznych scenárov, z ktorých každý vrhá svetlo na jemnú dynamiku, vyplývajúcu zo súhry ekonomických agentov, dopytu na trhu a vládnych zásahov. Rozbor scenárov slúži, ako dôležitý nástroj pri dešifrovaní optimálnych stratégií pre lokalizáciu podnikania, zohľadňujúc faktory, ako napr. dopyt spotrebiteľov a regulačný vplyv.