Uprázdnené miesto vedúceho (riaditeľa) rozpočtovej alebo príspevkovej organizácie obce a možnosti jeho obsadzovania - Žuľová, Jana
Predkladaný príspevok sa zaoberá analýzou právnej úpravy obsadzovania miesta vedúceho (riaditeľa) rozpočtovej alebo príspevkovej organizácie zriadenej obcou. Vo vnímaní a pri aplikácii tejto právnej úpravy možno identifikovať viacero sporných okruhov. Osobitne autori skúmajú hypotézu, či je možné tieto miesta dočasne obsadiť, t. j. či starosta obce (obdobne primátor mesta) môže dočasne poveriť výkonom funkcie osobu, ktorá neprešla schvaľovacím procesom podľa § 11 ods. 4 písm. l) zákona o obecnom zriadení