Czech Consumers and Online Regional Food Shopping: After Pandemic Changes in Shopping Habits - Mikšík, Ondřej
Pandémia Covid-19 výrazne zmenila zvyky nakupovania potravín na celom svete, pričom online nakupovanie sa stalo kľúčovou alternatívou k fyzickým obchodom. Táto kvantitatívna štúdia skúma, ako sa po pandémii vyvinulo nákupné správanie českých spotrebiteľov regionálnych potravín. Zistenia naznačujú pretrvávajúci posun smerom k online nakupovaniu regionálnych potravín, ktorý je ovplyvnený faktorom príjmu domácností.