Impact of Emotional Intelligence on Knowledge Sharing among Employees Working at SMEs in the Tourism and Service Sector - Mura, Ladislav, 1979-
V posledných desaťročiach spoločnosti uznali, že znalosti sú kľúčové pre udržanie priaznivej pozície spoločnosti na trhu (Milczarek et al., 2015; Szabó- Szentgróti et al., 2019; Zakrzewska et al., 2022; Sarihasan et al., 2022). Na úspech to však nestačí, pretože úspech organizácií ovplyvňujú aj iné faktory. Špecifické znalosti sú základom pre získanie konkurenčnej výhody. V prípade MSP zohrávajú významnú úlohu znalosti a primárnym zdrojom vedomostí sú samotní zamestnanci (Ključnikov a kol., 2022; Ključnikov a kol., 2021; Civelek a kol., 2021; Wach a kol., 2023). Nestačí získať vedomosti, ktoré sú dôležité pre organizácie; je potrebné zabezpečiť, aby bola dostupná pre zamestnancov organizácie, ktorí ju budú využívať.