Porovnanie exekučnej efektívnosti programovacích jazykov Python a Scala používaných v aplikáciách pre dátovú vedu - Sojka, Pavol, 1978-
Náš článok sa zameriava na exekučnú efektívnosť programovacích jazykov Python a Scala z hľadiska časovej náročnosti. Oba jazyky sa používajú v dátovej vede. Dátová veda sa v súčasnosti rozrástla vo veľkom meradle a tento článok by mal priniesť lepší prehľad o tom, ktorý z vybraných jazykov má lepší výkon. Pripravili sme experiment a scenár bežne používaný v praxi v oboch jazykoch, ktorý zahŕňa prípravu dát, ich spracovanie a výpočet a následne interpretáciu vrátených výsledkov.