Bankruptcy Prediction in the Slovak Business Environment Using Financial and Non-Financial Indicators With SMOTE - Vojtasová, Mária, 1997-
Predikcia bankrotu v slovenskom podnikateľskom prostredí pomocou techniky SMOTE oversamplingu a metódy neurónových sietí. Zahŕňa 168 252 spoločností v rokoch 2013 až 2018, z ktorých 941 zlyhalo. Analýza využíva komplexný zoznam premenných vrátane finančných ukazovateľov a dodatočných nefinančných charakteristík, ako aj sektor a región, v ktorom spoločnosti pôsobia.