Platba školného a poskytovanie štipendií - Tichý, Miroslav
Školné patrí v súlade s ustanoveniami zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov medzi vlastné príjmy vysokej školy. Treba si však uvedomiť, že najmenej pätinu z tohto príjmu musia verejné a štátne vysoké školy použiť na financovanie štipendií, ako je sociálne alebo motivačné (prospechové) štipendium. Význam školného rastie u súkromných vysokých škôl, ktoré nedostávajú štátnu dotáciu. Školné je preto v prípade súkromných škôl samozrejmosťou a ich výšku si určujú samé.