20 rokov v EÚ bolo pre Slovensko zásadných
Rovnako ako Česko, aj Slovensko v roku 2004 vstúpilo do Európskej únie a oslavuje tak tento rok 20 rokov členstva v európskom spoločenstve. Zároveň, na rozdiel od Česka, od 1. januára 2009 používa spoločnú európsku menu. Aký vplyv mali tieto kroky na ekonomický vývoj Slovenska? Práve tým sa zaoberala jedna z najnovších štúdií Slovenskej národnej banky.