Owned or Rented Living? - Vidová, Jarmila, 1967-
Aktuálne problémy vo svete ovplyvnili realitný trh, dostupnosť bývania. Financovanie bývania, či už vlastného alebo prenajatého, je veľkým problémom mnohých domácností a často súvisí s kvalitou bývania. Väčšina krajín zažíva pokles vlastníctva domov medzi mladými dospelými. V niektorých krajinách to viedlo k zvýšeniu súkromného prenájmu, zatiaľ čo v iných došlo k výraznejšiemu posunu smerom k rastúcemu podielu mladých dospelých žijúcich so svojimi rodičmi, čo má dôsledky na mieru preplnenosti. V príspevku sa venujeme skúmaniu aktuálnej situácie v oblasti bývania. Zameriame sa na problémy vyplývajúce z vlastníctva rezidenčných nehnuteľností v krajinách Európskej únie a na Slovensku.