Co přinese revize směrnice Solvency II, aneb proč je nezbytná - Pečená, Helga
Smernica Solvency II je kľúčovým právnym nástrojom k bezproblémovému fungovaniu jednotného trhu v rámci sektora poisťovníctva. Dôsledne uplatňuje rizikovo orientovaný prístup a nastavuje obozretnostné pravidlá s cieľom zaistiť stabilitu finančného trhu, umožniť jednotný trh poisťovacích služieb a chrániť poistníkov. Zmeny v rámci opatrení týkajúcich sa dlhodobých záruk, zmeny v oblasti proporcionality a výkazníctva, zmeny v oblasti dohľadu a zmeny vzhľadom k cieľom Európskej zelenej dohody (European Green Deal).