Conceptual Principles of Public Administration Digitalization: International Practice - Brocková, Katarína, 1976-
Väčšina krajín na celom svete sa zameriava na vytváranie „digitálnej ekonomiky“, pričom využíva všetky potenciálne konkurenčné výhody, ktoré môže priniesť. Ukrajina sa snaží byť v trende, rozvíjať informačné technológie v rôznych oblastiach vrátane verejnej správy a verejného života. Napriek výraznému potenciálu domácich IT špecialistov, ktorí patria medzi päť najlepších IT outsourcerov na svete, sa nepodarilo dosiahnuť systematický a synergický vplyv na rozvoj krajiny.