Post-Karimov Era and the Dynamics of the Cult of Personality in Uzbekistan - Kromková, Júlia, 1998-
Od sovietskej éry je kult osobnosti v stredoázijskom regióne nepretržitým fenoménom. Osobitný model „otca“ národa vytvára masívna propaganda, v ktorej je politický vodca velebený v očiach celého národa a udržiavaný aj prostredníctvom predstaviteľov duchovnej sféry, ktorí s rôznou mierou otvorenosti, prezentovať ideál vodcu krajiny ako „božský dar“. Vo všetkých stredoázijských republikách, okrem Kirgizska, existuje kult autoritárskych prezidentov.