Využitie vymieňaných mikroúdajov na spresnenie štruktúry údajov štatistiky zahraničného obchodu s tovarom - Mladá, Emília
Od roku 2022 si členské štáty povinne vymieňajú mikroúdaje týkajúce sa ich intra-EÚ vývozov do ostatných členských štátov. Cieľom tejto výmeny údajov (MDE), bolo vytvoriť podmienky na zníženie záťaže subjektov vykazujúcich v partnerskej krajine intra-EÚ dovozy. Využitie prevzatých údajov na spresnenie štruktúry dovozov tovaru na diaľku (NOSS). Využitie prevzatých údajov na spresnenie štruktúry dovozov (podprahové odhady/dopočty).