Financial Vulnerability of Slovak Households: Evidence from Household Balance Sheet Stress Tests Using HFCS Microdata - Gogola, Erik, 1993-
Nárast zadlženosti slovenských domácností v kombinácii s nedávnym výrazným rastom úrokových sadzieb a vysokou infláciou bude mať za následok väčší tlak na domácnosti, aby si splnili všetky svoje dlhové záväzky. V našej práci sme použili mikroekonomické údaje z posledného dostupného prieskumu financovania a spotreby domácností (HFCS). Finančne zraniteľné domácnosti identifikujeme na základe konceptu finančnej marže.