Perspektívny rozvoj cestovného ruchu v kontexte globálnych a európskych trendov - Tomek, Peter
Cieľom príspevku bolo identifikovať na základe poznania aktuálnych svetových a európskych zmien trendov ich hlavné dôsledky na zmeny dopytu v cestovnom ruchu v podmienkach Slovenskej republiky. Využitím korelačnej a regresnej analýzy vplyvu environmentálnych, technologických a sociokultúrnych trendov na ukazovatele ekonomiky cestovného ruchu v Európe a v SR. Výsledkom riešenia daného problému je zhodnotenie toho, ako trendy v cestovnom ruchu ovplyvňujú krajiny v Európe a ako trendy vnímajú klienti cestovného ruchu.