Domácka práca, telepráca a home office v roku 2024 - Beníčková, Petra
Tento článok sa zameriava na pracovnoprávne inštitúty domáckej práce, telepráce a v posledných rokoch na dôležitosti naberajúcom inštitúte „home office“, ktorý predstavuje hybridný režim, ktorého pracovnoprávna úprava nie je v súčasnosti ešte definitívne vykryštalizovaná. Keďže už obdobie počas pandémie COVID-19 ukázalo, že množstvo zamestnancov môže vykonávať svoju činnosť aj iným režimom ako prácou vykonávanou výlučne na pracovisku zamestnávateľa, je vhodné pozrieť sa na vyššie spomínané inštitúty optikou práv a povinností týkajúcich sa zamestnancov, ktorí prácu vykonávajú podľa nich.