Procesné úkony správcu dane pri správe daní v roku 2024 - Klabníková, Klára
Pokračovanie článku, ktoré sa týka zákonnej povinnosti subjektov poskytovať správcovi dane potrebné údaje relevantné na účely správy daní v súlade s príslušnými daňovými predpismi. Článok podrobne rozoberá právny rámec, ktorý ukladá daňovým poplatníkom túto povinnosť, špecifikuje typy údajov, ktoré sú predmetom tejto povinnosti, a analyzuje dôsledky pre subjekty, ktoré by túto povinnosť nesplnili. Vysvetlenie možných sankcií a postupov správnych orgánov pri zisťovaní nezrovnalostí, ako aj práva a povinnosti daňových subjektov v rámci poskytovania informácií. Ucelený pohľad na právnu reguláciu v oblasti správy daní a zdôraznenie významu transparentnosti a spolupráce medzi daňovými poplatníkmi a správcom dane.