Otváracia súvaha - Gášpárová, Eva
Súvaha je základným účtovným výkazom, v ktorom sa vykazuje prehľad majetku účtovnej jednotky a zdroje jeho krytia k určitému dňu. Súvaha je spolu s výkazom ziskov a strát súčasťou riadnej, mimoriadnej alebo priebežnej účtovnej závierky v sústave podvojného účtovníctva. Otváracia súvaha ku dňu vzniku obchodnej spoločnosti, ku dňu vstupu do likvidácie, ku dňu účinnosti vyhlásenia konkurzu. Otváracia súvaha k rozhodnému dňu pri premene obchodných spoločností.