Determinants Affecting the Current State and Perspectives of Development of Textile and Clothing Industry Clusters Within the European Union - Gajdová, Denisa, 1977-
Textilný a odevný priemysel je jedným z najstarších odvetví vôbec, keďže potreba oblečenia je stará ako ľudská existencia sama. S tým sú, samozrejme, spojené aj výzvy a problémy, ktorým čelí, v súčasnosti predovšetkým environmentálna záťaž, potreba digitalizácie, nízke mzdy pre pracovníkov ako aj ochrana značiek a rozvoj šedej ekonomiky. Európska únia svojimi pozíciami deklaruje záujem riešiť tieto otázky.