Ako sme na tom s ESG? - Alenová, Gabriela
Skratka ESG súvisí so snahou EÚ o vyššiu udržateľnosť a skrývajú sa pod ňou aj nové výzvy pre firmy. Nefinančný reporting troch aspektov - environmentálneho, sociálneho a vedenia spoločnosti, by ich mal totiž motivovať k tomu, aby viac dbali na dopady svojej činnosti na spoločnosť aj na životné prostredie. Povinnosť zverejňovať tieto dáta sa bude onedlho týkať aj stoviek malých a stredných podnikov v SR, veľká časť z nich však nie je na nové úlohy pripravená.