Chinese Investment Strategy and its Influence on German Public Opinion - Sýkora, Juraj, 1998-
Skúmanie ekonomických a geopolitických dôsledkov čínskych investícií v zahraničí so zameraním sa na iniciatívu Belt and Road (BRI) a jej vplyv na globálny obchod a rozvoj infraštruktúry. Analýza investícií Číny v Nemecku a Európskej únii, pričom sa hodnotí rovnováha medzi hospodárskym rastom a geopolitickou stratégiou. Štúdia skúma prostredníctvom kvantitatívnej analýzy koreláciu medzi čínskymi priamymi zahraničnými investíciami v Nemecku a nemeckou verejnou mienkou voči Číne, zdôrazňujúc rozdielny vzťah medzi hospodárskou politikou, vnímaním verejnosti a medzi legislatívnymi reakciami na zahraničné investície. Toto skúmanie podčiarkuje komplexnú dynamiku globálnych ekonomických ambícií Číny a ich prijatie v hostiteľských krajinách.