Identification of Digital Divide across Indonesian Provinces: the Analysis of Key Factors - Wati, Dwi Ana Ratna
Napriek ekonomickým a spoločenským výhodám digitalizácie a digitálnej transformácie je potrebné zmapovať digitálne podmienky krajiny a identifikovať digitálnu priepasť, aby bolo možné sformulovať účinnú stratégiu. Digitálna priepasť by sa mala pravidelne merať, aby sa monitoroval pokrok a určilo sa neustále zlepšovanie. Tento dokument identifikuje súčasnú digitálnu priepasť medzi provinciami v Indonézii. Štúdia využíva metódu hierarchického aglomeračného klastrovania založenú na údajoch indexu Indonézskej digitálnej spoločnosti od Ministerstva komunikácie a informatiky. Analyzuje tiež niektoré kľúčové faktory digitálnej priepasti na základe údajov Indonézskeho štatistického úradu pomocou modelu viacnásobnej lineárnej regresie. Výsledky ukazujú tri typy digitálnej priepasti v indonézskych provinciách, ktorá súvisí s prístupom, používaním a výsledkami informačných a komunikačných technológií. Hrubý regionálny domáci produkt na obyvateľa, mzda/plat, podiel formálnej práce a veľkosť populácie v produktívnom veku sú identifikované ako faktory výrazne ovplyvňujúce digitálnu priepasť.